Sebastian Olma nie przestaje zaskakiwać imponującymi, a zarazem prostymi przepisami. Podczas Projektu Zima w Wiśle można było spróbować jego francuskich hot-dogów z serem, karmelizowaną cebulką i gruszką z tymiankiem. Smak ocenił sam Olivier Janiak.
Każdy odcinek programu "MasterChef", to nowe i często niełatwe wyzwanie dla uczestników. Tym razem kucharze mieli za zadanie przygotować dania, których inspiracją były… dmuchane zabawki. Wśród zaserwowanych jurorom dań, pojawiła się m.in. sałatka z kaczką oraz sałatka z kurczakiem w ananasie z sosem chili.
W finale 8. sezonu programu "MasterChef Junior" rywalizowali Kaja Ciąpała, Ignacy Jabłoński i Jakub Szafrański. Trzech młodych pasjonatów gotowania zmierzyło się, by stworzyć najlepsze menu degustacyjne i zdobyć serca i podniebienia jurorów. Który z nich ostatecznie zwyciężył i przyrządził najbardziej wykwintne dania?
Wielkanocna pascha to tradycyjny polski deser. Przygotowywana głównie z twarogu i bakalii, wymaga nieco cierpliwości, ale efekt jest fantastyczny. Dodatkowo to jedno z niewielu świątecznych ciast, które nie wymaga użycia piekarnika. Na kilka dni przez Wielkanocą prezentujemy przepisy gwiazd TVN-u.
Przygotowania do tłustego czwartku — na pełnych obrotach. Piekarnie i cukiernie mają dzisiaj pełne ręce roboty, bo jutro kolejki ustawią się od samego rana, a gdzieniegdzie zapewne jeszcze wcześniej. Nie lubisz stać w tłumie? Samodzielne przygotowanie domowych pączków zajmuje jedynie godzinkę!