Materiał promocyjny

Olga Frycz zaskoczyła wyznaniem podczas Coca-Cola Warsaw Cookout. "Mam ogromne szczęście"

Olga Frycz podczas Coca-Cola Warsaw Cookout
Olga Frycz zaskoczyła wyznaniem podczas Coca-Cola Warsaw Cookout. "Mam ogromne szczęście"

Warszawa, tętniąca życiem stolica, po raz kolejny pokazała, że jest jednym z najważniejszych kulinarnych punktów na mapie Europy. W samym sercu miasta odbył się niezwykły festiwal sztuki kulinarnej – Coca-Cola Warsaw Cookout. To wyjątkowe wydarzenie, które zgromadziło miłośników jedzenia, znane osobistości i wybitnych szefów kuchni z całego świata, było prawdziwym świętem smaków, a wszystko to przy orzeźwiającej Coca-Coli.

Stolica przyciąga zarówno lokalnych smakoszy, jak i miłośników kuchni z całego świata, oferując niesamowite doświadczenia kulinarne na każdym kroku. Jednak Coca-Cola Warsaw Cookout to coś więcej – to jedyna w swoim rodzaju okazja, by zasmakować potraw przygotowanych przez światowej klasy szefów kuchni, w tym tych nagrodzonych gwiazdkami Michelin.

"Mam ogromne szczęście, że mieszkam w Warszawie, a Warszawa jest takim królestwem kulinarnym. Mamy pełno dobrych restauracji, ale zawsze jeżeli mam jakieś takie specjalne wyjście, bo ktoś do mnie przyjedzie, nie wiem, czy z zagranicy, czy nawet z innego miasta, to zawsze wtedy staram się podpytać moich znajomych, którzy wiem, że na tej kuchni się znają. [...] To jest takie święto kulinarne i myślę, że przez całe swoje życie nie miałabym takiej okazji, żeby właśnie skosztować dań tak wybitnych, najlepszych szefów kuchni z całego świata, znowu nagrodzonych oczywiście gwiazdką Michelin" - powiedziała Olga Frycz.

Tego wieczoru wybitni szefowie kuchni, reprezentujący różne zakątki świata, przygotowali dania, które zachwyciły najbardziej wymagające podniebienia. Jednym z nich był Paolo Griffa, który serwował wyjątkowy tatar z polędwicy jelenia z dodatkiem pieprzu, białego czosnku oraz sosem jabłkowym z nutą kwiatu maku.

"W mojej kuchni zawsze staram się używać wielu regionalnych produktów. Mam restauracje wśród gór i wiem, że ludzie, którzy przyjeżdżają do Doliny Aosty, chcą poznać naszą wyjątkowość, chcą spróbować czegoś innego i właśnie to staram się im dać. Ale też jest to kuchnia współczesna, nowoczesna. Mam zespół młodych ludzi, pracujemy na najnowszym sprzęcie. Mamy szacunek do klasyki, ale i odwagę, żeby ją interpretować na nowo. Poświęciłem mnóstwo czasu, żeby zostać szefem kuchni. Zacząłem od stażu we włoskich restauracjach, potem dużo podróżowałem. Byłem w Europie Północnej, Azji, we Francji i Hiszpanii. Dopiero na podstawie tych doświadczeń stworzyłem swoją autorską kuchnię" - powiedział.

Warszawa – kulinarne serce Europy

Dla wielu uczestników Coca-Cola Warsaw Cookout była niepowtarzalną okazją do spróbowania dań, które normalnie dostępne są tylko w najlepszych restauracjach świata. Warszawa po raz kolejny stała się kulinarnym sercem Europy, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością, a smaki z całego świata tworzą wyjątkową mozaikę doznań.

Goście byli zachwyceni propozycjami szefów kuchni.

"Homar z jarmużem – to było wybitne danie, które zapadnie mi w pamięć na długo" - powiedziała Olga Frycz.

Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim newsy rozrywkowe, kulturalne i show-biznesowe, ale znaczną częścią naszej codziennej pracy są także cykle i wywiady, które regularnie pojawiają się na stronie. Możecie nas znaleźć również na InstagramieFacebooku i TikToku. Dziękujemy Wam za wspólnie spędzony czas.

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości