Agata Rubik podzieliła się z fanami przepisem na bardzo puszysty sernik z biszkoptowym spodem. Receptura początkowo należała do jej cioci i bardzo szybko skradła serca fanów, stając się prawdziwym hitem wśród przepisów gwiazd.
Święta Bożego Narodzenia z pasem, a w naszych domach już jakiś czas temu zaczęło się wielkie przygotowanie. Również gwiazdy owładnął już "świąteczny szał" - coraz więcej osób pokazuje bogato przystrojone domy, czy piecze wigilijne słodkości. Jeśli ktoś z was szuka dobrego przepisu na sernik, to takim jakiś czas temu podzieliła się Agata Rubik. Ciasto z jej polecenia od razu stało się prawdziwym bestsellerem wśród internautów.
Agata Rubik pochwaliła się przepisem na sernik swojej cioci
Agata Rubik nigdy nie ukrywała, że nie jest wzorową kucharką, jednak pieczenie świątecznych słodkości wychodzi jej bardzo dobrze. Jakiś czas temu żona Piotra Rubika podzieliła się z fanami przepisem na puszysty sernik z biszkoptowym spodem, który przez lata piekła jej ciocia.
Celebrytka upiekła ciasto z pomocą swojej córeczki Helenki i trzeba przyznać, że wykonanie jej sernika jest dziecinnie proste i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. Aby ciasto wyszło delikatne, puszyste i o obłędnie waniliowym smaku potrzebujemy jedynie masy sernikowej przygotowanej z sera, budyniu oraz jaj, a także biszkoptów. Agata Rubik nie okrasiła swojego wypieku żadną polewą, jednak można go oprószyć cukrem pudrem.
Składniki:
- 3/4 kostki masła extra
- 1/2 małego masła roślinnego (125 g)
- 12 jaj
- 1 cukier waniliowy
- 1 kg sera naturalnego na sernik
- 400 g sera o smaku waniliowym
- 2 opakowania budyniu waniliowego/śmietankowego (na 0,5 l mleka)
- 1,5 szklanki cukru
- Duże opakowanie biszkoptów
Jak wykonać sernik z przepisu Agaty Rubik? Fani są nim zachwyceni
Agata Rubik pochwaliła się świeżo wypieczonym ciastem i przy okazji zdradziła fanom, jak poprawnie wykonać sernik.
"Masło ucieram razem z masłem roślinnym, potem cukrami i 12 żółtkami na puszystą masę. Następnie dodaje dwa sery i suchy budyń, ucieram. Ubijam 12 białek ze szczyptą soli i delikatnie, porcjami dodaje do sernika. Masę sernikową wylewam na dużą blaszkę wyłożoną biszkoptami (ja kruszę jeszcze pozostałe biszkopty i zalepiam wszystkie dziurki), wstawiam do zimnego piekarnika na 55 minut i nastawiam 170 stopni C. Zostawiam w piekarniku do ostygnięcia" - czytamy w poście celebrytki.
Pod postem pojawiło się wiele komentarzy, a fani przyznali, że to jeden z lepszych przepisów na sernik, jakich próbowali.
"Agatko, wczoraj robiłam i jako miłośniczka serników muszę stwierdzić, że ten to jakiś obłęd. Rozpływa się w ustach. Przepis już wędruje po rodzinie";
"Najlepszy sernik na świecie";
"Dziękuje za przepis! Przepyszny i lekki jak chmurka, mniam" - czytamy w komentarzach.
Oczy całego świata skierowane są w stronę Ukrainy i nasze również. Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim o rozrywce, kulturze i show-biznesie, ale trudno przejść obojętnie wobec tego, co dzieje się u naszego sąsiada. Dlatego będziemy pisać o wsparciu, jakie płynie z Polski dla mieszkańców Ukrainy. Najważniejsze informacje znajdziecie TUTAJ.
- Paulina Koziejowska o świętach z Maciejem Orłosiem. "Nasze pierwsze wspólne"
- Agata Kulesza o relacji z córką. "Jestem jej mamą, a nie jej przyjaciółką"
- Marta Malikowska o pierwszych świętach bez "Budynia". Chodzi na terapię
Autor: Anna Pawelczyk-Bardyga
Źródło zdjęcia głównego: ANDRAS SZILAGYI/MWMEDIA