Materiał promocyjny

Przepis na rozgrzewające śniadanie półfinalisty "MasterChefa". "Razem z herbatą super połączenie"

Dominik Czeronek z "MasterChefa" zdradza przepis na omlet po marokańsku
Źródło: "Co Za Tydzień"
Kiedy temperatura za oknem nadal niska, energii na cały dzień doda rozgrzewające śniadanie. Dominik Czeronek zna przepis na rewelacyjny i bardzo prosty w przygotowaniu omlet po marokańsku. Idealnie smakuje z czarną herbatą!

Ekipa programu "Co Za Tydzień" była w miasteczku Projektu Zima w Szklarskiej Porębie, gdzie można było rozgrzać się ciepłą herbatą i śniadaniem, które przygotował półfinalista 11. edycji programu "MasterChef" Dominik Czeronek. Podajemy jego przepis na udany dzień!

Dominik Czeronek z "MasterChefa" zdradza przepis na omlet po marokańsku

Rozgrzewające śniadanie zaproponował odwiedzającym strefę chillu "Projektu Zima" półfinalista "MasterChefa" Dominik Czeronek. Kucharz przygotował omlet po marokańsku. To proste danie można zrobić na wiele sposobów. Młody kucharz postawił jednak na orientalną wersję i zdecydował się na dodatek pomidorów, papryki, pieczarek, cebuli i oczywiście rozgrzewających przypraw. Jego energetyczne śniadanie przypadło do gustu gościom miasteczka TVN. Podajemy przepis!

Marokański omlet jest to połączenie omleta i szakszuki. Dużo korzennych przypraw, rozgrzewający, dodający energię. Razem z herbatą super połączenie
- wyjaśnił Dominik Czeronek.

OMLET PO MAROKAŃSKU DOMINIKA CZERONKA. PRZEPIS:

Składniki:

  • 5 jajek
    • 2 łyżki oliwy
      • pomidor
        • świeża papryka czerwona
          • 5 pieczarek
            • pół cebuli czerwonej
              • sól
                • przyprawy kuchni orientalnej: kmin, imbir, papryka ostra, kardamon, świeża kolendra do dekoracji

                  Sposób przygotowania:

                  Jajka posól i rozbij w misce. Pomidora, paprykę, pieczarki i cebulę pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż składniki. Kiedy będą już miękkie, wlej roztrzepane jajka. Dodaj orientalne przyprawy. Smaż pod przykryciem do czasu ścięcia się białka. Całość możesz posypać świeżą kolendrą i dodać na wierzch ser pleśniowy np. camembert czy pomidorki cherry.

                  Herbata pobudza i czyści kubki smakowe

                  Co zawsze robi Dominik Czeronek podczas gotowania? Półfinalista "MasterChefa" cały czas ma pod ręką coś do picia. Jak wiadomo, kucharz musi ciągle testować smak dań, a nic nie oczyszcza lepiej kubków smakowych, jak czarna herbata.

                  Jak gotuję, to zawsze jest coś do picia. Herbatka najczęściej. Jak coś chcę spróbować, to taka czarna herbata fajnie oczyści paletę. Później możesz próbować na nowo, a wiadomo, że bez próbowania nie ma dobrego gotowania 
                  - stwierdził młody kucharz.

                  Dominik Czeronek zdradził nam też swój sposób na to, jak dobrze zacząć dzień. Uczestnik poprzedniej edycji "MasterChefa" nie wyobraża sobie początku dnia bez czarnej herbaty, która dzięki zawartości teiny i kofeiny rewelacyjnie pobudza i daje energię na dzień pełen wrażeń. Dla Dominika zastrzykiem energii jest także dzielenie się z innymi pasją, jaką jest gotowanie.

                  O poranku jednak stawiam na herbatę i to jest zawsze generalnie czarna herbata. Herbata ma właściwości pobudzające dzięki temu, że ma teinę i kofeinę w sobie i tę energie się podtrzymuje przez cały poranek

                  Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim o rozrywce, kulturze i show-biznesie, ale nadal trudno przejść obojętnie wobec tego, co dzieje się u naszego sąsiada. Dlatego będziemy pisać o wsparciu, jakie płynie z Polski dla mieszkańców Ukrainy. Najważniejsze informacje znajdziecie tutaj.

                  Czytaj też:

                  Źródło zdjęcia głównego: "Co Za Tydzień"

                  Materiał promocyjny
                  podziel się:

                  Pozostałe wiadomości