Materiał promocyjny

Sprawdź przepis na wysokobiałkowe śniadanie z marką Sokołów! Tego nie można przegapić

Sprawdź przepisy na wysokobiałkowe śniadania z marką Sokołów!
Sprawdź przepisy na wysokobiałkowe śniadania z marką Sokołów!
Źródło: "Co Za Tydzień"
Na plaży w Krynicy Morskiej kamery "Co Za Tydzień" ponownie odwiedziły strefę marki Sokołów, w której to kucharz Tomasz Leśniak przygotował apetyczne dania. Tym razem pod lupę wziął produkty pochodzące z linii High Protein. Zobacz przepis na wysokobiałkowe śniadanie — jajka po turecku w nowym wydaniu.

W miasteczku Projektu Plaża, które powstało w Krynicy Morskiej, nie mogło zabraknąć stanowiska marki Sokołów. Tym razem kucharz Tomasz Leśniak przygotował propozycje wysokobiałkowych śniadań z wykorzystanie produktów Hight Protein. Olivier Janiak odwiedził kuchenne stanowisko i sprawdził, jak smakują nie tylko propozycje na pierwszy bądź drugi posiłek spożywany o poranku, ale również zapoznał się z nieco bardziej mięsnymi daniami.

Tomasz Leśniak przygotował przepyszne dania z produktami marki Sokołów

Choć w tym roku upały dają się nam we znaki, również w te gorące poranki należy pamiętać o śniadaniu! Wszakże jest to najważniejszy posiłek dnia, bez którego wielu Polaków nie wyobraża sobie wyjścia z domu. To dla takich łasuchów Tomasz Leśniak wraz z marką Sokołów przygotował propozycje, które można wykorzystać na pierwsze bądź drugie śniadanie. Te dania znajdą szczególne miejsce w sercach tych, którzy zwracają uwagę na... białko!

Tomasz Leśniak w rozmowie z Olivierem Janiakiem opowiedział nieco więcej o smacznych propozycjach.

To jest nasze śniadanie, bomba białkowa, czyli mamy połączenie śniadania tureckiego z jogurtem wysokobiałkowym. Oczywiście to, co jest najważniejszym produktem w tym wszystkim, to są parówki linii High Protein, czyli wysokobiałkowe i szczerze powiem, dodanie je właśnie do takiego pełnowartościowego posiłku wysokobiałkowego sprawia, że jest to idealne połączenie, idealna kompozycja!
- powiedział.

Łatwym rozwiązaniem dla tych, którzy mają nieco mniej czasu, są kabanosy!

"Jeśli chcemy przyjąć odpowiednią porcję białka, nie ma nic łatwiejszego, jak kabanosy High Protein. Mamy wołowe, które mają 42 g w 100 g. Mamy drobiowe, które mają 32 g białka w 100 g produktu. I to jest naprawdę fajna rzecz, bo możemy sobie to zabrać w podróż, w wycieczkę. Możemy też przygotować z tych kabanosów różnego rodzaju przekąski, sałatki" - dodał.

To nie były jedyne propozycje, które przygotował dla widzów Tomasz Leśniak. Na grillu nie zabrakło też steków wołowych, a na talerzach piętrzyły się burgery również marki Sokołów. Dania w pełnej krasie zobaczycie w materiale wideo, a na dole znajdziecie przepisy na wspomniane jajka po turecku, a także na szybką przekąskę z wykorzystaniem kabanosów z linii High Protein.

Wysokobiałkowe propozycje marki Sokołów — przepisy

Teraz możesz sam przygotować dania zaprezentowane przez Tomasza Leśniaka. Poniżej znajdziecie przepisy na Parówki High Protein z jajkami po turecku czy przekąskę opartą na kabanosach High Protein.

Parówki High Protein z jajkami po turecku — przepis na cztery porcje

SKŁADNIKI:

  • 8 Parówek High Protein
  • 8 jajek
  • Ocet jabłkowy do gotowania
  • Sól
  • Jogurt:
  • Jogurt naturalny wysokobiałkowy 500 g
  • Sól
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sok z cytryny 1 łyżka
  • Kmin rzymski szczypta
  • Masło:
  • Masło 60 g
  • Papryka wędzona 1 łyżeczka
  • Papryka węgierska słodka 1 łyżeczka
  • Pieprz Cayenne szczypta
  • Dodatki:
  • Suszone włosy chilli
  • Świeża natka pietruszki
  • Świeży koperek
  • Świeża mięta
  • Świeża trybula 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Parówki High Protein podgrzewaj w zagotowanej wodzie, ale nie doprowadzaj do ponownego zagotowania. Nastaw w garnku wodę z dodatkiem soli, zagotuj i dodaj 1 łyżkę octu. Do miseczki wybij jajko, łyżką utwórz mały wir w gotującej wodzie i delikatnie dodaj jajko. Gotuj do momentu ścięcia się białka jajka. Wir spowoduje, że jajko nie będzie roztrzepane. Wyciągaj łyżką cedzakową.

Jogurt przełóż do miski, dodaj wyciśnięty czosnek, sok z cytryny, kmin rzymski i całość dopraw do smaku solą. Masło podgrzewaj na patelni do momentu, aż białko zacznie oddzielać się od tłuszczu. Do masła dodaj papryki i pieprz, zamieszaj i ściągnij z ognia.

Jogurt rozsmaruj grubo na talerzu, połóż ugotowane jajka, parówki High Protein, polej masłem i posyp świeżymi ziołami.

Przekąska Proteinowa idealna na spotkania ze znajomymi lub podróż — przepis

SKŁADNIKI:

  • Kabanosy High Protein Drobiowe i Wołowe 
  • Pasta z pieczonej papryki i orzeszków nerkowca:
  • Orzeszki nerkowca 100 g
  • 2 papryki czerwone
  • 0,5 bakłażana
  • 2 czerwone cebule
  • Czosnek 1 ząbek
  • Świeży tymianek
  • 2 pomidory
  • Sok z 0,5 cytryny
  • Papryka węgierska 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz czarny do smaku
  • Ajvar łagodny 200 g
  • Labneh miętowy:
  • Jogurt naturalny wysokobiałkowy 500 g
  • Kmin rzymski mielony do smaku
  • Świeża mięta
  • Skórka z limonki
  • Sól, pieprz do smaku
  • Dodatki:
  • Hummus - Z Gruntu Dobre Sokołów Roślinny
  • Vege smalczyk - Z Gruntu Dobre Sokołów Roślinny
  • Świeże pomidory koktajlowe
  • Krakersy proteinowe (z samych ziaren)
  • Orzechy (brazylijskie, pekan, makadamia, nerkowiec)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Pasta z pieczonej papryki i orzeszków nerkowca:

Orzeszki nerkowca zalej wodą i gotuj do miękkości. Przecedź i odstaw do wystygnięcia. Paprykę oczyść z nasion. Bakłażana, paprykę, pomidora, cebulę pokrój w kostkę około 1 cm.

Czosnek pokrój w plasterki. Całość warzyw przełóż do miski, dodaj tymianek, sok z cytryny, oliwę, paprykę węgierską, sól, pieprz do smaku i wymieszaj, a następnie przełóż na blaszkę do pieczenia. Tak przygotowane warzywa włóż do nagrzanego piekarnika na 190 stopni i piecz do miękkości. Upieczone warzywa ostudź, przełóż do miski lub kielicha od miksera, dodaj orzechy nerkowca, ajvar i miksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Podawaj na zimno.

Labneh miętowy:

Jogurt przełóż do miski, dodaj posiekaną miętę, skórkę z limonki, dopraw do smaku solą, pieprzem, kminem rzymskim i dobrze wymieszaj. Całość masy przełóż na sito wyścielone gazą i odstaw do lodówki na 24 godziny, do odcieknięcia. Gotowy labneh zamieszaj przed podaniem.

Tak przygotowane dodatki podawaj osobno z Kabanosami High Protein

Zapraszamy na profil cozatydzien.tvn.pl na Instagramie
Zapraszamy na profil cozatydzien.tvn.pl na Instagramie

Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim newsy rozrywkowe, kulturalne i show-biznesowe, ale znaczną częścią naszej codziennej pracy są także cykle i wywiady, które regularnie pojawiają się na stronie. Możecie nas znaleźć również na InstagramieFacebooku i TikToku. Dziękujemy Wam za wspólnie spędzony czas.

Czytaj też:

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości