"Brawa dla mojego zespołu, że doszliśmy do sukcesu". Magda Gessler o 15-leciu "Kuchennych rewolucji" [WIDEO]

Magda Gessler
15-lecie "Kuchennych rewolucji". Wywiad Oliviera Janiaka z Magdą Gessler
Źródło: "Co Za Tydzień"

Magda Gessler w tym roku świętuje 15-lecie "Kuchennych rewolucji". Od 27 lutego widzowie śledzą 30. sezon programu, który zmienił oblicze polskiej gastronomii. Olivier Janiak przeprowadził wywiad z restauratorką. Magda Gessler zwróciła się do swojej ekipy. Był to bardzo wzruszający moment. Zobaczcie materiał wideo.

15 lat "Kuchennych rewolucji". Magda Gessler o tym, czego uczy ten program

Policzono, że Magda Gessler przez 15 lat trwania "Kuchennych rewolucji" odwiedziła 251 miejscowości. Restauratorka spotkała się z ekipą programu oraz z zaproszonymi gośćmi na wydarzeniu zorganizowanym z okazji 15-lecia show. Ze wzruszeniem w głosie podziękowała widzom programu za okazywaną sympatię.

"Jest to dla mnie bardzo wielki dzień. Bardzo dziękuję za tyle sympatii i tyle miłości w stosunku do tego programu. Dziękuję zespołowi, który pozwala mi tworzyć mimo moich humorów i bardzo trudnego charakteru" - wyznała.

Głos zabrała również Lidia Kazen, dyrektorka programowa kanałów TVN.

"Zmieniłaś gastronomię w Polsce, ale to nie jest najważniejsze, że zmieniasz gastronomię i restauratorów. Najważniejsze jest to, że masz tak niezwykły radar do ludzi, że potrafisz pomóc tym ludziom, polepszyć swoje życie. Bardzo ci za to dziękujemy. Jesteś niezwykła" - powiedziała Lidia Kazen.

Magda Gesler z wykształcenia jest malarką. Talent wykorzystuje w programie, ponieważ sama projektuje nowe wnętrza lokali i ma wpływ na ich wygląd po metamorfozie. Restauratorka w rozmowie z Olivierem Janiakiem zdradziła, czego uczą "Kuchenne rewolucje".

Mam poczucie, że ten program uczy życia w kraju, który się narodził i odrodził po wielu latach swoją tradycję, która została zniszczona przez wiele zaborów. Swoje zwyczaje, swój brak zaufania. Każdy region Polski jest inny, do każdego się podchodzi inaczej, ale ogólnie ludzi trzeba kochać i lubić, i dać im szansę. Nie zakładać, że z góry są źli. Otworzyć drzwi przed nimi i dać im wszelkie możliwości. Mieć intuicję, trochę powiedziałam wizjonerską, ponieważ jest to niesamowite wyzwanie, ale w momencie, kiedy czujesz ludzi, kiedy rozumiesz ich dążenia, ich miłość, ich pragnienia, ich determinację i to, że zgłaszają się do mnie, to dla nich jest jednak, no jest czyśćcem prawie, prawda?

Poniżej dalsza część wywiadu z Magdą Gessler.

Magda Gessler o utalentowanych kobietach w gastronomii

Magda Gessler w tym samym wywiadzie podkreśliła, że bardzo ceni kobiety w polskiej gastronomii, ponieważ zna wiele "perełek".

"Genialne są w Polsce kobiety i to jest ogromne odkrycie. Kobiety potrafią tak cudownie gotować, te właśnie dojrzałe, te wspaniałe, te, które już wiedzą, że dla nich szansa na miłość czy na nowe życie nie istnieje. Zaczyna istnieć szansa jako bohaterki w moich programach, w ich życiu. Zaczynają być postrzegane jako inne osoby i odkrywać swoje pasje, które myślały, że są ich obowiązkami" - stwierdziła Magda Gessler w rozmowie z Olivierem Janiakiem.

Restauratorka dodała, że oprócz ciekawości drugiego człowieka i determinacji ważna jest dla niej miłość do ludzi, do jedzenia i do kraju, który odkrywa na nowo.

Nie jest to proste, ponieważ niestety mówię to, co myślę. Nie zawsze robię to taktownie, raczej często nie. Dlatego brawa dla mojego zespołu, że to wytrzymują i że doszliśmy do sukcesu. 

Poniżej wiadomość z 14 marca 2025.

podziel się:

Pozostałe wiadomości