Materiał promocyjny

Sebastian Olma przygotował szybkie przekąski na stoku. Temu nikt się nie oprze

Sebastian Olma przyrządza potrawy z Sokołowem
Sebastian Olma pojawił się w ostatnim odcinku programu "Co za Tydzień". Szef kuchni razem z Sokołowem gotował w Czarnej Górze dania, dedykowane maluchom. Musicie zobaczyć te przekąski. Nikt im się nie oprze.

Sebastian Olma jest jednym z najzdolniejszych kucharzy młodego pokolenia. Pochodzi z Bielska-Białej, a swój kulinarny warsztat szlifował w uznanych londyńskich restauracjach, takich jak kompania Gordona Ramseya — w jego flagowej restauracji.

Sebastian Olma przygotował dania dla najmłodszych

W 2014 r. wrócił do Polski i wygrał jeden z polskich programów kulinarnych. Obecnie pracuje jako szef kuchni w warszawskiej restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Ostatnio Sebastian Olma wraz z marką Sokołów wziął udział w projekcie zima w Czarnej Górze.

W programie "Co za Tydzień" szef kuchni pokazał, jak można przygotować ciekawe wizualnie i smakowo dania dla najmłodszych z wykorzystaniem mini parówek "Sokolików" z Sokołowa. Można powiedzieć, że pierwsze z dań zadowoliłoby również dorosłego smakosza.

- Przygotowałem kilka ciekawych propozycji z naszymi mini paróweczkami. Owinę sobie je w kawałeczek schabu, dam na niego odrobinę górskiego, wędzonego sera, potem nasze mini paróweczki i delikatnie zawijamy, że powstała taka rolada. Danie, które jest bardzo fajne, możemy je przygotować na grillu, przebijemy je sobie wykałaczką i zgrillujemy po lewej i prawie stronie. Jeśli jesteście w domu, to zamiast grillowania, możecie je dać sobie do piekarnika, ewentualnie owinąć w folię lub papier do pieczenia — powiedział Sebastian Olma.

Sebastian Olma gotuje z Sokołowem

Na nagraniu widzimy, jak pięknie prezentują się już usmażone roladki z "Sokolikami". Co ciekawe, kolejne danie dedykowane jest dla najmłodszych, a na sam jego wygląd cieknie ślinka.

- Mamy jeszcze kilka ciekawych propozycji. Wiadomo, że jeśli chodzi o przygotowanie posiłków dla najmłodszych mamy jeszcze ich do tego zachęcić. Nasze mini paróweczki składają się w 90% z mięsa, są bez konserwantów i są idealnym zbilansowaniem diety dziecięcej. Poza tymi wszystkimi informacjami musimy również to trochę ozdobić. Przygotowałem taką mini sałatkę z marchewki, czerwonej cebuli i zielonego ogórka, dodajemy to do hot doga. Nasze parówki mogą być grillowane, pieczone, gotowane z wody, dodajemy to do środka, ulubione sosy, ketchup i odrobinę prażonej cebulki. To nauka przez gotowanie, co jest dla mnie bardzo istotne, ponieważ tylko tak możemy zachęcić naszych najmłodszych, żeby razem z nami bawili się w kuchni — powiedział kucharz.

Oczy całego świata skierowane są w stronę Ukrainy i nasze również. Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim o rozrywce, kulturze i show-biznesie, ale trudno przejść obojętnie wobec tego, co dzieje się u naszego sąsiada. Dlatego będziemy pisać o wsparciu, jakie płynie z Polski dla mieszkańców Ukrainy. Najważniejsze informacje znajdziecie TUTAJ.

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości