Sebastian Olma jest jednym z najzdolniejszych kucharzy młodego pokolenia. Pochodzi z Bielska-Białej, a swój kulinarny warsztat szlifował w uznanych londyńskich restauracjach, takich jak kompania Gordona Ramseya — w jego flagowej restauracji. Jeśli więc zaufać komuś w sprawie jedzenia, to właśnie Sebastianowi Olmie!
Gotowe mięso na grilla? Marka Sokołów przychodzi z pomocą!
Nie od dziś wiadomo, że jednym z ulubionych sposobów Polaków na spędzanie wolnego czasu jest grilowanie. A to, jeszcze nigdy nie było tak łatwe i przyjemne. Zobaczcie, co na ten temat powiedział jeden z najbardziej znanych i cenionych polskich kucharzy!
"Dużo czasu spędzałem w tym roku na plaży, co jest bardzo istotne. Zawsze gotuję, bo ja jadę na plażę gotować. Wszystkie projekty, które robię, to gotujemy. I tak samo jest tutaj. I tutaj akurat właśnie gotujemy produkty bardzo fajne. Z tego względu, że są one już doprawione, porcjowane. To wyselekcjonowane mięso. Przyjemne jak gdzieś sobie jedziesz, kupujesz sobie po prostu paczkę karkówki czy steków. Masz doprawione, gotowe. Wyjmujesz tylko na grilla lewa, prawa, grillujesz sobie i to jest wszystko tak naprawdę" - powiedział Sebastian Olma.
Marka Sokołów wyszła naprzeciw oczekiwaniom konsumentów. Które produkty warto wypróbować?
"Każdy produkt, jaki tutaj mamy na grillu, czy jest to kiełbasa, czy jest to mięso, ma swoją specjalną recepturę. Tutaj bardzo mocno pilnujemy, żeby zawsze była taka sama, więc jest taka sama powtarzalność. To oczywiście jest bardzo istotne. Ciężej jest nam na wyjazdach gdzieś kupić różnego rodzaju przyprawy, oleje, marnować to mięso, trzymać. Możemy sobie kupić gotowy produkt i go sobie zabrać. Mamy produkty dla starszych, czyli karkówka. My przygotowaliśmy akurat z sałatką grecką, bo ja lubię greckie klimaty. Warzywa, sałata, nic nie potrzebujesz do tego. Mamy takie nasze kiełbaski bałkańskie. Też takie fajnie doprawione, moje ulubione, bardzo soczyste. Do tego pita, letnia sałatka, sos jogurtowy, trochę owoców do tego wszystkiego" - wyjaśnił.
Sebastian Olma o grillowaniu z produktami marki Sokołów
Mimo wielu różnorodnych smakołyków, wielu Polaków wciąż najchętniej sięga po kiełbaski, jako ulubiony produkt na grilla. Marka Sokołów doskonale wie już, jak sprostać wymaganiom nawet tych najbardziej wymagających konsumentów.
"Mamy produkt specjalny, jakim jest kiełbasa śląska. Kiełbasę to wiadomo, nacinamy, grillujemy i to już wystarczy. My postanowiliśmy przygotować takie croissanty z sałatką. Do tego sos serowy na bazie sera, cheddar, szczypiorek. I to już jest coś innego. Ktoś zobaczy i zapyta 'co tam masz takiego ciekawego. Czy to jest croissant z budyniem?' Nie. To jest croissant z kiełbasą. Ale też jest tak samo wyborny. Oczywiście croissanty maślane, naturalne, zwykłe czasami nam zostaną. Możemy się bawić, możemy sobie kombinować. Kabanosy drobiowe bądź ewentualnie wołowe to są takie ciekawe rzeczy, gdzie promujemy białko. Ponieważ białka powinniśmy jednak spożywać sporo. Tutaj mamy wysoką zawartość białka i to jest białko naturalne. Więc jak na przykład jesteś w podróży, w trasie, nie chcesz jeść byle czego na stacjach, to możesz sobie właśnie w taki oto sposób dostarczyć odpowiednią ilość białka. To jak chcesz, smaczne, pyszne, łatwe w przechowaniu, idealne w drodze" - powiedział Sebastian Olma.
Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim newsy rozrywkowe, kulturalne i show-biznesowe, ale znaczną częścią naszej codziennej pracy są także cykle i wywiady, które regularnie pojawiają się na stronie. Możecie nas znaleźć również na TikToku, Facebooku i Instagramie. Dziękujemy Wam za wspólnie spędzony czas.
- Gwiazda "Miasteczka Twin Peaks" zniknęła na długo. Teraz wróciła i każdy pyta, co się stało z jej twarzą
- Poznaliśmy szczegóły pogrzebu Jerzego Stuhra. Będzie bardzo nietypowo
- Pamiętacie, jak wyglądali kiedyś bohaterowie "Gogglebox"? Niektórych ciężko rozpoznać
Źródło zdjęcia głównego: "Co za Tydzień"