Daria Ładocha do żurku dodaje nietypowy składnik. Jakie ma patenty na wielkanocne dania? [TYLKO U NAS]

Daria Ładocha
Daria Ładocha
Źródło: MWMEDIA
Daria Ładocha podzieliła się z nami sekretami swoich wielkanocnych potraw. Jakie patenty ma dziennikarka kulinarna? Bez jakiego dania nie wyobraża sobie świąt? I czy ciężar przygotowania dań spoczywa tylko na jej barkach? W rozmowie z nami zdradziła wszystkie swoje tajemnice.

Daria Ładocha jest absolwentką dziennikarstwa na Uniwersytecie Warszawskim oraz dyplomowanym coachem zdrowia. Sama nazywa siebie pasjonatką zdrowego stylu życia. Prowadzi blogi kulinarne, gotuje w "Dzień Dobry TVN". Jest również znana jako prowadząca show "Azja Express".

Dalsza część artykułu poniżej materiału wideo.

Daria Ładocha o pomaganiu i córkach. Wspomniała o sytuacji, gdy doświadczyła trzęsienia ziemi
Daria Ładocha w szczerym wywiadzie opowiedziała o trzęsieniu ziemi, córkach i chęci pomagania

Daria Ładocha o wielkanocnym stole. Bez jakiego dania nie wyobraża sobie świąt?

W związku ze zbliżającymi się świętami wielkanocnymi poprosiliśmy Darię Ładochę o podzielenie się z nami tym, jak kulinarnie przygotowuje się do świąt. Na stole prezenterki nie może zabraknąć sałatki jarzynowej. Wyznała w rozmowie z nami, że bez tej potrawy nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu. Dodaje do niej groszek, ogórek kiszony i jabłko. Zapytaliśmy ją też, jakiego tradycyjnego dania nie lubi. Okazało się, że nie przepada za żurkiem.

Czy Daria Ładocha ma jakiś ciekawy patent na to, aby tradycyjne dania nabrały charakteru? Oczywiście! Grunt to przyprawy.

- Świeże zioła: rozmaryn do białej kiełbasy, wasabi do żurku, szparagi do sałatki jajecznej — zdradziła nam.

Daria Ładocha przyznała, że nie rozumie fenomenu babki wielkanocnej.

- Ja nie kumam babki wielkanocnej, bo nic nie ma w niej specjalnego. I mega dziwna jest pascha, ale z drugiej strony obłędna — stwierdziła.

Na koniec prezenterka opowiedziała, że w jej domu członkowie rodziny dzielą się obowiązkami.

- Dzielimy się obowiązkami rodzinnie: Laura ciasta, Bartek żurek, ja z dziewczynkami sałatka jarzynowa. Przygotowuję też jajka faszerowane, szakszukę i pastę z łososiem — zdradziła.

Poniżej Daria Ładocha na zdjęciu z córkami.

Daria Ładocha wydała nową książkę o kuchni tajskiej

Daria Ładocha stworzyła blog kulinarny o kuchni tajskiej, który nazywa się OneMoreThai. Sama uczyła się przepisów podczas wypraw do Tajlandii od mistrzów tej kuchni, ale inspiruje ją również tajska ulica. Dziennikarka ma na koncie książkę kulinarną pt. "W mojej tajskiej kuchni", która jest pierwszą książką o tajskiej tematyce napisaną przez polskiego autora. Niedawno pochwaliła się, że stworzyła kolejny kulinarny przewodnik.

"Przedstawiam wam moje kolejne dziecko - Thaibook - 107 przepisów, 20 lat tajskich podróży i nieskończona ilość miłości do Tajlandii. Właśnie podpisałam wszystkie książki zakupione w przedsprzedaży" - poinformowała na Instagramie.

Prezenterka kulinarna jest z siebie bardzo dumna.

"Nie umiem opisać uczucia, które towarzyszy wzięciu po raz pierwszy do ręki swojej nowej książki. Zapach papieru, ciężar kartek, ogrom pracy" - podsumowała.

Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim newsy rozrywkowe, kulturalne i show-biznesowe, ale znaczną częścią naszej codziennej pracy są także cykle i wywiady, które regularnie pojawiają się na stronie. Możecie nas znaleźć również na TikToku, FacebookuInstagramie. Dziękujemy Wam za wspólnie spędzony czas. 

Autor: Kalina Szymankiewicz

Źródło zdjęcia głównego: MWMEDIA

podziel się:

Pozostałe wiadomości