Materiał promocyjny

Rozgrzewające dania idealne po zejściu ze stoku. Posmakują także dzieciom

Sebastian Olma
Co Za Tydzień: Produkty Sokołów sprawdzą się pod różnymi postaciami
Źródło: Co Za Tydzień
Kucharz Sebastian Olma wyczarował pyszne dania, których mogli spróbować pojawiający się tego dnia w miasteczku TVN narciarze. Do przygotowania zdrowych i smacznych potraw wykorzystał produkty marki Sokołów.

Pyszne i rozgrzewające dania dodają energii do szusowania po narciarskich stokach. Swoje propozycje przygotował Sebastian Olma. Kucharz w ramach "Projektu Zima" częstował narciarzy w Świeradowie-Zdroju mięsem z grilla, burgerami, hot dogami, a nawet leczo z parówkami.

Rozgrzewające dania idealne dla narciarzy

W miasteczku TVN zawsze jest "coś na ząb". O to zadbał tym razem Sebastian Olma, dla którego ważny jest nie tylko smak, ale przede wszystkim jakość produktów, z których korzysta.

- Przygotowaliśmy fantastyczne mięso z grilla - bez antybiotyków, z chowu polskiego - co jest bardzo istotne, ponieważ staramy się też edukować ludzi, aby patrzyli na produkt. Mogą też zobaczyć, jak to mięso przygotować - powiedział w programie Co Za Tydzień.

Zdrowy "fast food" dla dzieci

Dla najmłodszych Sebastian Olma przygotował z kolei burgery oraz hot dogi z parówek "Stówek". Kucharz wyjaśnił, co jeszcze można przygotować z kilku podstawowych składników.

- Możemy zjeść parówki z wody, które uwielbiają nasze dzieci, możemy także zjeść je na zimno albo np. zawinąć w plaster boczku, tortillę czy szynkę parmeńską. Parówki można grillować, a nawet upiec w piekarniku. Jak weźmiesz sobie plaster szynki sarmackiej, która też jest naszym produktem, dodasz kawałek sera, parówki i upieczesz, to jest wtedy taki fajny efekt ciągnącego się sera - zachęca kucharz.

Wyjaśnia także, że warto pomyśleć o parówkach w sposób kreatywny, by również w dzieciach rozwijać pomysły kulinarne.

- Z naszych parówek "Footbolówek" przygotowaliśmy fajną potrawę a'la leczo z warzywami. W każdym daniu przemycamy coś zielonego, np. ciętego awokado czy grillowanego ananasa - podkreślał Sebastian Olma.

Najważniejsza jest dla Sebastiana Olmy edukacja. - Pokazujemy, że nasze śniadania, kolacje czy obiady mogą być zdrowe, jeśli wiemy, skąd nasze produkty pochodzą. Kuchnia i gotowanie to edukacja połączona z zabawą - zapewnia.

Czytaj też:

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości