Materiał promocyjny

Desery mrożone idealne na upalne dni. Starbucks rozpieszcza podniebienia turystów w Międzyzdrojach

Starbucks rozpieszcza podniebienia w Międzyzdrojach
Bariści dbają w tym roku o podniebienia i orzeźwienie uczestników "Projektu Plaża". Urlopowicze, którzy wypoczywają w Międzyzdrojach, mają okazję spróbować nie tylko tradycyjnych naparów z kawy, ale także rozpływających się w ustach deserów.

Międzyzdroje to jedna z najchętniej wybieranych nadmorskich miejscowości. Co roku do kurortu zjeżdżają tłumy Polaków, by korzystać z kroków Bałtyku i okolic. W tym roku to właśnie tam powstało także letnie miasteczko słynnego od wielu lat "Projektu Plaża". Na specjalnie wydzielonym terenie rekreacyjnym o orzeźwienie plażowiczów dbają bariści z kawiarni Starbucks.

Starbucks dba o orzeźwienie urlopowiczów podczas "Projektu Plaża"

Ekipa programu "Co Za Tydzień" zawitała do letniego miasteczka w Międzyzdrojach, gdzie odbywa się słynny "Projekt Plaża". Pogoda dopisywała plażowiczom w pełni, dlatego tak ważna była strefa ochłody i orzeźwienia.

To właśnie tam miłośnicy urlopów nad polskim morzem mogli spróbować deserów mrożonych w niecodziennym wydaniu. O dopieszczenie podniebień plażowiczów zadbała stacjonująca na miejscu ekipa Starbucks.

- Plażowicze szukają nie tylko ochłody w morzu, ale również odwiedzając naszą strefę. Na lato najbardziej polecamy kawę mrożoną. [...] Na co dzień pijemy zazwyczaj zwykłą czarną kawę, ewentualnie taką z mlekiem, a tutaj właśnie na plaży i w czasie wakacji możemy spróbować czegoś nowego: kawy podkręconej różnymi dodatkami w formie deseru kawowego - opowiadała Ola Wanat, baristka ze Starbucks.

Odpowiednio podana kawa może zamienić się w pyszny wakacyjny deser

Baristka podczas rozmowy z naszymi redaktorami podzieliła się swoim sprawdzonym sposobem na chłodzący napój na bazie kawy, który dla wielu może także zamienić się właśnie w pyszny deser.

- Kawa Frappuccino dodaje nam energii. Uważam, że kawa jest bardzo dobrą bazą do deserów i komponuje się z wieloma składnikami. Do naszej kawy możemy dodać orzeszki, kruche ciasteczka, czekoladę, karmel. Taki deser oczywiście może być smakołykiem w tak upalny dzień, tym bardziej,gdy dodamy dużą ilość lodu - opowiadała.

Miłośnicy kawy, którzy odwiedzą kawiarnie i stoiska Starbucks, mogą liczyć nie tylko na pyszne desery mrożone, ale także na cenne rady.

- Mitem jest, że kawę powinno się pić od razu po przebudzeniu. Najlepiej poczekać z tym około dwóch godzin, ponieważ właśnie wtedy spada nam kortyzol w organizmie, a kofeina zawarta w kawie pozwala nam dać kopa do dalszego działania - wyjaśniała Ola Wanat ze Starbucksa.

W letnim miasteczku "Projektu Plaża" można nie tylko napić się kawy sieci Starbucks, ale również - odpocząć z nią na łonie natury przy relaksującym szumie bałtyckich fal.

#frappHACKS, czyli jak samemu przyrządzić pyszny deser Frappuccino

Starbucks specjalnie dla naszych widzów i czytelników przygotował proste przepisy na pyszne desery.

SŁONY KARMEL - BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:

• 1 KAWĘ STARBUCKS FRAPPUCCINO® CARAMEL

• SÓL MORSKĄ

• POLEWĘ KARMELOWĄ

• LÓD

• BITĄ ŚMIETANĘ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wlej polewę karmelową do wysokiej szklanki. Wsyp lód do szklanki, dodaj szczyptę soli morskiej i zalej kawą Starbucks Frappuccino® Caramel. Na koniec dodaj na wierzch bitą śmietanę i udekoruj polewą karmelową, której nigdy nie za wiele.

KARMELOWE BROWNIE - BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:

• 1 KAWĘ STARBUCKS FRAPPUCCINO® SALTED CARAMEL BROWNIE

• POLEWĘ KARMELOWĄ

• POLEWĘ CZEKOLADOWĄ

• POKRUSZONE BROWNIE

• LÓD

• BITĄ ŚMIETANĘ 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wlej karmelową i czekoladową polewę do wysokiej szklanki. Wsyp lód do szklanki i zalej kawą Starbucks Frappuccino® Salted Caramel Brownie. Na koniec dodaj na wierzch bitą śmietanę, posyp pokruszonym brownie i udekoruj karmelem oraz czekoladą, których nigdy nie za wiele.

CZEKOLADA Z ORZECHAMI - BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ:

• 1 KAWĘ STARBUCKS FRAPPUCCINO® MOCHA

• 1 ŁYŻECZKĘ KREMU CZEKOLADOWEGO

• POLEWĘ CZEKOLADOWĄ

• POSIEKANE ORZECHY LASKOWE

• LÓD

• BITĄ ŚMIETANĘ 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Do metalowego shakera wlej butelkę Starbucks Frappuccino® Mocha, dodaj jedną łyżeczkę kremu czekoladowego oraz lód. Weź dowolną szklankę i rozprowadź czekoladę wokół jej krawędzi. Wstrząśnij mieszankę i przelej do szklanki wypełnionej lodem. Na koniec dodaj na wierzch bitą śmietanę, udekoruj czekoladową polewą i posyp posiekanymi orzechami laskowymi.

SMACZNEGO!

Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim o rozrywce, kulturze i show-biznesie, ale trudno przejść obojętnie wobec tego, co dzieje się u naszego sąsiada. Dlatego będziemy pisać o wsparciu, jakie płynie z Polski dla mieszkańców Ukrainy. Najważniejsze informacje znajdziecie TUTAJ.

Źródło zdjęcia głównego: screen TVN

Materiał promocyjny
podziel się:

Pozostałe wiadomości