Magda Gessler była już w Łodzi wielokrotnie – postawiła na nogi niejedną restaurację w tym mieście. Co więcej, w 2013 r. odwiedziła inny lokal w łódzkiej dzielnicy Bałuty. W ten sposób powstała "Gorąca Kiełbasiarnia" – po dziś dzień wyróżnia się na mapie gastronomicznej całego województwa łódzkiego. Co ciekawe, jej właściciel oraz szef baru "Hot Devil Pizza" są znajomymi.
Resztę artykułu przeczytasz pod materiałem wideo:
"Hot Devil Pizza" – pierwsze wrażenie
Już pierwsze wrażenie Magdy Gessler z wizyty w łódzkiej pizzerii nie było najlepsze – nietrafiona nazwa, brzydki szyld, okna przystrojone paprotkami... Odnosząc się do brudu przed wejściem oraz nazwy lokalu ("Hot Devil Pizza"), stwierdziła, że "ktoś tu się mocno postarał, żeby odstraszyć ludzi". Osobą odpowiedzialną za ten chaos był 42-letni pan Tomek, właściciel lokalu, którego dług sięgnął już 100 tys. zł.
Piekielne wnętrze w "Kuchennych rewolucjach"
Dalej nie było lepiej. Wystrój pozbawionego wyrazu wnętrza Magda Gessler porównała do miejskiej toalety. Znana restauratorka stwierdziła, że w lokalu śmierdzi, jest potwornie brudno i nie ma czym oddychać. Przestawiła więc stolik i usiadła w drzwiach, żeby w ogóle móc zjeść. Inspekcja kuchni wypadła jeszcze gorzej – była pełna brudu i niepotrzebnych rzeczy, których królowa polskiej kuchni kazała natychmiast się pozbyć.
Wymagająca rewolucja na łódzkich Bałutach
Załoga sprzątała lokal całą noc, jednak Magda Gessler była niezadowolona z tego, jak się spisała – restauratorka znalazła wiele niedociągnięć. Dopiero po kilku podejściach właściciela i pracowników do doczyszczenia zaniedbanych miejsc doceniła ich zaangażowanie oraz postanowiła warunkowo przeprowadzić rewolucję. Na początek w restauracji zamontowano klimatyzację, na którą właściciela nie było stać.
Zlokalizowany niedaleko przystanku komunikacji miejskiej lokal otrzymał nazwę "Bar Przystanek Italia". Rodzaj serwowanej kuchni – włoska – został zachowany, jednak Magda Gessler podkręciła podawane dania. Na ścianach pojawiły się zdjęcia pomidorów i kolorowych miasteczek, a na sznurkach – suszące się pranie. W restauracji zapanował włoski klimat pełen wyrazistych smaków, kolorów i radości życia.
Pozytywne efekty rewolucji Magdy Gessler
Po czterech tygodniach Magda Gessler ponownie pojawiła się na Bałutach, aby ocenić efekty rewolucji. Choć niektóre potrawy bardzo jej smakowały, stwierdziła, że w daniach jest za dużo cukru, a smaki są nieco PRL-owskie, bez włoskiego twista. Przyjęła jednak rewolucję i zaprosiła widzów programu do lokalu. Z kolei właściciel przyznał, że już teraz miejsce odwiedzają tłumy.
"Kuchenne rewolucje" − gdzie obejrzeć?
Wszystkie odcinki "Kuchennych rewolucji" są dostępne w serwisie Player.pl. Premierowe epizody 27. sezonu programu możesz śledzić także w telewizji na antenie TVN w każdy czwartek o godz. 21.35.
Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim newsy rozrywkowe, kulturalne i show-biznesowe, ale znaczną częścią naszej codziennej pracy są także cykle i wywiady, które regularnie pojawiają się na stronie. Możecie nas znaleźć również na Instagramie, Facebooku i TikToku. Dziękujemy Wam za wspólnie spędzony czas.
Czytaj też:
- Michał Wiśniewski ponownie apeluje do internautów. "Jestem niewinny"
- Nagła śmierć Patrycji Widery poruszyła fanów. Zdobyli się na piękny gest. Wiemy, co z pogrzebem
- Świąteczne wypieki, wigilijne dania. Uczestnicy powrócą do kuchni "MasterChefa" w specjalnym odcinku
Autor: Dominika Reszke
Źródło zdjęcia głównego: TVN