Najlepsze przepisy z 26. sezonu "Kuchennych rewolucji". Podsumowanie sezonu

"Kuchenne rewolucje" 
"Kuchenne rewolucje" w Mielcu – restauracja "Latające smaki"
Źródło: TVN
"Kuchenne rewolucje" to program, który gości na naszych ekranach od 2010 roku. Każda edycja przynosi prowadzącej Magdzie Gessler mnóstwo nowych wyzwań, a telewidzom — ogrom emocji i kulinarnych inspiracji. Nie inaczej było w sezonie 26., który pozostawił po sobie wiele ciekawych wspomnień i... przepisów.

Wypróbuj najlepsze przepisy z 26. sezonu "Kuchennych rewolucji".

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo:

Magda Gessler o 12 latach "Kuchennych Rewolucji". "Dla mnie to jest kuchenna sekta"
Źródło: "Co Za Tydzień"

"Kuchenne rewolucje" — podsumowanie sezonu 26.

Sezon 26. "Kuchennych rewolucji" obejmował 13 odcinków, emitowanych w czwartkowe wieczory od 2 marca do 25 maja 2023 roku. Magda Gessler przemierzyła Polskę wzdłuż i wszerz, pomagając właścicielom lokali gastronomicznych uniknąć bankructwa, ale i uwierzyć, że sukces jest w ogóle możliwy. Dotarła nie tylko do Krakowa, Wrocławia, Poznania czy Łodzi, ale i kilku małych miejscowości, jak Trzciel, Witnica czy Biedrusko.

Tym razem najbardziej znana restauratorka w Polsce miała za zadanie wskrzesić m.in. dzielnicową jadłodajnię, lokal o charakterze militarnym, a także karczmę, pierogarnię oraz kebabownię usytuowaną na łódzkim blokowisku. Pierwszy raz w historii programu Magda Gessler wróciła też do miejsca, które już wcześniej postawiła na nogi, aby teraz, już przy nowych właścicielach, uczynić to ponownie...

"Kuchenne rewolucje" 
"Kuchenne rewolucje". Bistro "Sama rozkosz"
"Kuchenne rewolucje" 
Źródło: TVN

"Kuchenne rewolucje" — przepisy z sezonu 26.

Kluczem do sukcesu w "Kuchennych rewolucjach" jest odpowiednie nastawienie załogi i właścicieli, w tym oczywiście gotowość do ciężkiej pracy oraz konsekwencja we wdrażaniu w życie wskazówek Magdy Gessler. Pod okiem królowej polskiej kuchni pracownicy restauracji uczą się odważnie przyprawiać potrawy, poznają nowe smaki oraz niezwykłe przepisy. Co takiego wyczarowała Magda Gessler w sezonie 26.? Czym zachwyciła zarówno restauratorów, którzy zwrócili się do niej o pomoc, jak i gości ich lokali?

W sezonie 26. mieliśmy do czynienia z prawdziwą burzą smaków. Restauratorzy oraz widzowie poznali przepisy inspirowane różnymi zakątkami świata, oczywiście z unikalnym twistem samej Magdy Gessler. Czego tam nie było! Turecka pizza z baraniną, mocno doprawiona ziołami, pachnące czosnkiem pierogi z krewetkami, a także krem pistacjowy na bazie jajek i bitej śmietany, podawany z kawałkami baklawy to dopiero początek kulinarnej podróży, w jaką zabrała nas Magda Gessler w sezonie 26.

"Kuchenne rewolucje" 
"Kuchenne rewolucje". Bistro "Sama rozkosz"
"Kuchenne rewolucje" 
Źródło: TVN

"Kuchenne rewolucje" — najlepsze dania sezonu 26.

Dalej było jeszcze ciekawiej. Pod okiem królowej polskiej kuchni restauratorzy przygotowywali rarytasy takie jak:

  • • esencjonalny rosół serwowany z grzanką z musem z pora, serem i kwaśną śmietaną,
    • • świeża, orzeźwiająca sałatka z arbuzem, oliwkami, granatami, orzechami, koperkiem siekanym i ziołami,
      • • marokańskie pierogi z farszem z baraniny, doprawione cebulą i kuminem,
        • • pierogi z farszem z kaszanki i wędzonych śliwek, podawane ze skwarkami z wędzonej słoniny,
          • • paszteciki z pieczarkami, jajkiem na twardo, cebulą, koperkiem i serem gorgonzola,
            • • delikatny kremowy mus z kaczych wątróbek podawany z chrupiącą grzanką i konfiturą pomarańczową,
              • • aksamitny krem z pieczonej papryki, serwowany z jajkiem sadzonym,
                "Kuchenne rewolucje"
                "Kuchenne rewolucje" w restauracji "Margaret" we Wrocławiu
                "Kuchenne rewolucje"
                Źródło: TVN
                "Kuchenne rewolucje"
                "Kuchenne rewolucje" w restauracji "Margaret" we Wrocławiu
                "Kuchenne rewolucje"
                Źródło: TVN
                "Kuchenne rewolucje" 
                "Kuchenne rewolucje" w Mielcu – restauracja "Latające smaki"
                "Kuchenne rewolucje" 
                Źródło: TVN
                "Kuchenne rewolucje" 
                "Kuchenne rewolucje". Bistro "Sama rozkosz"
                "Kuchenne rewolucje" 
                "Kuchenne rewolucje"
                "Kuchenne rewolucje" 26. Restauracja "Voila" w Krakowie
                "Kuchenne rewolucje"
                Źródło: TVN

                Czytaj też:

                Autor: Aleksandra Wolniewicz

                Źródło zdjęcia głównego: TVN

                podziel się:

                Pozostałe wiadomości