Kuchnia na stoku to prawdziwa sztuka. Szefowie kuchni Sokołów podczas niedawnego Projektu Zima pokazali, jak przygotować zdrowe a przy tym pełne białka danie, które nie tylko zaspokoi głód, a także dostarczy energii na dalsze szaleństwa na nartach i nie tylko. Inspiracje zaczerpnęli z wielu stron świata, nie bojąc się eksperymentować i łączyć różne smaki.
Słynny Projekt Zima dotarł na Śląsk. Ekipa programu "Co Za Tydzień" odwiedziła kilka z tamtejszych miejscowości i sprawdziła, jakie znajdują się w nich atrakcje. W specjalnie przygotowanym miasteczku na gości czekało także wiele niespodzianek.
Sokołów - kulinarna podróż na stoku
Wśród białego puchu na stoku, dwaj szefowie kuchni Sokołów Tomasz Leśniak i Sebastian Olma w miasteczku Projektu Zima zaprezentowali niezapomniane doznania kulinarne. Przygotowali dla zebranych dania pełne białka, czyli niezbędnego elementu zdrowego odżywiania. W ich rękach nawet najprostsze składniki zamieniły się w prawdziwe arcydzieła. Inspiracje do przygotowanych potraw zaczerpnęli m.in. z kuchni amerykańskiej, hiszpańskiej czy azjatyckiej, podkreślając, że smaki z tamtych stron są dla nich zawsze źródłem natchnienia.
Szefowie kuchni na specjalnie przygotowanym stoisku marki Sokołów zaprezentowali jak zdrowo i efektownie gotować na stoku, wykorzystując świeże składniki. Podstawą ich kuchni są dania bogate w proteiny. Przykładem jest pińsa z burratą, pomidorami, rukolą, czarnymi oliwkami i chipsami salami. Wszystko to przykryte jest "śnieżnym puchem", czyli rozdrobnioną burratą.
Sokołów - zagraniczne inspiracje
Gotowanie na ośnieżonym stoku to z pewnością wymagające wyzwanie. Mistrzowie kuchni podczas niedawnego Projektu Zima, zaprezentowali, jak przyrządzić zdrowe, bogate w białko potrawy, które nie tylko zaspokoją apetyt, ale także dostarczą siły na kolejne zjazdy na nartach. Pomysły na dania zaczerpnęli z różnych kultur kulinarnych, nie obawiając się eksperymentować i łączyć różnorodne smaki.
Niezwykle interesującym daniem, które przygotowali szefowie kuchni Sokołów, z pewnością był hot-dog w oryginalnej formie. Parówki Sokoliki, ser i zioła prowansalskie zostały połączone z frytkami, tworząc niesamowitą kompozycję smakową. Wszystko to zanurzone jest w specjalnym cieście, które nadało daniu chrupkości.
Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim newsy rozrywkowe, kulturalne i show-biznesowe, ale znaczną częścią naszej codziennej pracy są także cykle i wywiady, które regularnie pojawiają się na stronie. Możecie nas znaleźć również na Instagramie, Facebooku i TikToku. Dziękujemy Wam za wspólnie spędzony czas.
Czytaj też:
- Leszek Możdżer o nowej płycie. Pokazał swoje królestwo. "Muzyka ma potencjał uzdrawiania ludzi"
- Kiedy i gdzie odbędzie się pogrzeb Tomasza Komendy? Brat zmarłego podał szczegóły
- Wiosenna ramówka TTV 2024. Nowe programy i kontynuacje uwielbianych show. Sprawdź, co oglądać!
Źródło zdjęcia głównego: cozatydzien.tvn.pl