Materiał promocyjny

Śniadania z herbatą Lipton. Przepis na idealny poranek finalistki "Masterchefa"

Marlena Cichocka z programu "Masterchef" o idealnym śniadaniu z herbatą Lipton
Źródło: Co Za Tydzień
Czarna herbata Lipton to ponadczasowy klasyk, który rozgrzewa nie tylko zimą. Śniadania z dodatkiem tego ciepłego napoju mogą zaskakiwać! Przekonali się o tym narciarze i snowboardziści w miasteczku Projektu Zima. Tam czekała na nich Marlena Cichocka - finalistka programu "MasterChef", która przygotowała dla nich aromatyczną jaglankę. To doskonały posiłek na start z dodatkiem pobudzającej herbaty Lipton.

Tym razem miasteczko Projektu Zima pojawiło się u stóp Kotelnicy Białczańskiej. To największa stacja narciarska położona na Podhalu. Zmarzniętym narciarzom i snowboardzistom ulgę przyniosła ciepła herbata. Miłośnicy sportów zimowych mogli odkryć nowe smaki i przekonać się, jak można urozmaicić swoje śniadanie.

Czarna herbata Lipton. Dlaczego warto ją pić?

Marlena Cichocka to finalistka 8. edycji programu "MasterChef". Gotowanie to nie tylko jej pasja, ale również miłość. Przyrządza potrawy dla swoich bliskich i dzieli się przepisami z innymi.

- Przygotowałam dla sportowców przepyszną jaglankę z figami, z prażonymi jabłkami i orzechami oraz cynamonem, więc jest bardzo aromatycznie i energetycznie - zapowiedziała w materiale "Co Za Tydzień".

Uczestniczka "MasterChefa" chciała pokazać, że do śniadania z kubkiem gorącej herbaty nie musimy serwować wyłącznie kanapek, ale możemy zaskoczyć bliskich wyjątkowym daniem. Jaglanka to pożywny i smaczny posiłek dla sportowców, którzy potrzebują energii do szusowania na stoku.

- Staram się wstawać rano przed moimi dziećmi, żeby mieć chwilę dla siebie. Zaparzam herbatę i wychodzę na taras z moim psem pooddychać, to ma w sobie coś magicznego. Herbata ma działanie pobudzające, ale takie długotrwałe. Nie daje nam jednego skoku, tylko możemy pobudzać się przez dłuższy czas - wyjaśniła Marlena Cichocka.

Przepis na jaglankę od Marleny Cichockiej z programu "Masterchef" 

W materiale wideo Marlena Cichocka przygotowuje pożywną jaglankę, którą zajadali się miłośnicy sportów zimowych. Poniżej przedstawiamy przepis na to danie. Oto sekret jaglanki na płatkach z jabłkiem, figą i orzechami.

Składniki:

  • płatki jaglane
    • mleko
      • syrop klonowy
        • masło
          • jabłka
            • figi suszone
              • orzechy nerkowca/orzechy włoskie/migdały w płatkach
                • cynamon
                  • do podania jogurt naturalny grecki.

                    Sposób przygotowania:

                    Mleko wlać do rondelka, dodać płatki jaglane i gotować kilka minut aż zgęstnieją, dodać łyżkę masła. Następnie osłodzić syropem (miodem). Figi posiekać i dodać do jaglanki, wymieszać. Migdały uprażyć na suchej patelni. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do miski wyłożyć jaglankę, obok dużą łyżkę startych jabłek, posypać je cynamonem. Jaglankę posypać również migdałami. Podawać opcjonalnie z łyżeczką jogurtu naturalnego.

                    Przeczytaj też:

                    Źródło zdjęcia głównego: Co Za Tydzień

                    Materiał promocyjny
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości