"Kuchenne rewolucje" przywędrowały tym razem do stolicy Polski. "Bar mleczny" prowadzony jest przez Daniela, który ma niesamowitą historię życiową. Czy jego lokal rozkwitnie pod okiem Magdy Gessler?
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo:
"Kuchenne rewolucje" 27 – "Bar mleczny" w Warszawie
W stolicy mamy szeroki wybór miejsc gastronomicznych. Możemy szybko znaleźć coś dla siebie. Jednakże nawet w tak wielkim i zróżnicowanym środowisku gastronomicznym, znajdują się osoby, którym nie idzie w prowadzeniu lokalu. Dlatego czasami konieczna jest rewolucja. W tej historii Magda Gessler wkracza do "Baru mlecznego", którego właścicielem jest Daniel. Znajduje się on w centrum warszawskiego Mokotowa.
Pierwszy rzut oka może sugerować, że to doskonałe miejsce na biznes. Jednakże, jak to bywa, wydaje się, że zarówno miejsce, jak i sam właściciel, mają swoje trudności. Jak zarabiać, będąc jednocześnie dobrym, uczciwym i oferując tanie posiłki w niewielkim lokalu? To pytanie staje się wyzwaniem, a Daniel, jako właściciel, jest równie trudnym do rozgryzienia jak sama sytuacja. Co więcej, jego historia życiowa jest niezwykła, zwłaszcza w kontekście tego, że ma tylko 22 lata.
Zobacz materiał z programu:
"Kuchenne rewolucje" 27. "Bar mleczny" w Warszawie – metamorfoza
22-letni Ukrainiec Daniel Komm z Donbasu przeżył tragiczne doświadczenia podczas wojny. Do Polski przyjechał w wieku 17 lat. Po osiągnięciu pełnoletności otworzył budkę z kebabem, która przyniosła mu ogromne zyski. Dzięki zaoszczędzonym pieniądzom mógł wrócić na Ukrainę i rozkręcić tam własny biznes. Niestety kolejna wojna odebrała mu wszystko.
Magda Gessler oceniła smak dań serwowanych w "Barze mlecznym". Zamówiła barszcz, pierogi, ziemniaki z indykiem, mielone.
"Jedzenie jest uczciwe, a ceny niepokojąco niskie" - oceniła Magda Gessler.
Restauratorka przekształciła stołeczny "Bar mleczny" w "Bar Koperkowy". Zmienił się wystrój i menu lokalu.
"Kuchenne rewolucje" 27. "Bar mleczny" w Warszawie – dalsze losy
W menu "Baru Koperkowego" można znaleźć wiele wyśmienitych potraw, których przepisy zostały stworzone przez Magdę Gessler. Można spróbować takich smakołyków jak pierogi z kozim serem i fetą, dostępne za 26 zł, kurczak nadziewany po polsku za 45 zł lub w wersji po węgiersku za 47 zł. Nie można też przegapić zupy koperkowej z cielęciną i bitą śmietaną.
Oprócz tego, w lokalu serwowane są unikalne dania, takie jak gnocchi z koperkowym pesto, bobem, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem za 27 zł, czy sałatka z kurczakiem smażonym w panierce panko, grzankami z sosem koperkowym i parmezanem za 29 zł. Dla miłośników zup lokal proponuje zielony chłodnik z jajkiem w cenie 18 zł lub krem koperkowy z ptysiami i prażonymi nasionami za 20 zł.
Magda Gessler szczególnie pochwaliła smak pierogów. Inne dania nie otrzymały pochwały, ale i tak wyszły smacznie.
"Baza jest kapitalna, ale trzeba więcej czadu" - podsumowała Magda Gessler.
"Bar Koperkowy" - adres: Restauracja "Koperkowy Bar" znajduje się w mieście Warszawa, przy ulicy ul. Puławska 84, 02-603 Warszawa.
Z przyjemnością informujemy, że otworzyliśmy nową knajpkę na Mokotowie! W wyniku naszego udziału w programie "Kuchenne...
Posted by Bar Koperkowy on Saturday, June 3, 2023
"Kuchenne rewolucje" – 27. sezon programu – kiedy i gdzie oglądać?
Magda Gessler już po raz 27. wyruszyła w podróż po kraju, aby nieść ratunek upadającym restauracjom. "Kuchenne rewolucje" można oglądać od w każdy czwartek o godzinie 21.35 w TVN oraz przedpremierowo w serwisie player.pl. Wybrane odcinki także na VOD.pl.
Redakcja cozatydzien.tvn.pl pisze przede wszystkim o rozrywce, kulturze i show-biznesie, ale nadal trudno przejść obojętnie wobec tego, co dzieje się u naszego sąsiada. Dlatego będziemy pisać o wsparciu, jakie płynie z Polski dla mieszkańców Ukrainy. Najważniejsze informacje znajdziecie tutaj.
Czytaj też:
- Nie żyje partnerka Bohdana Smolenia. Joanna Kubisa miała glejaka mózgu
- Sylwia Grzeszczak i Liber rozwodzą się
- Eryk Kulm jr - wszystko co musisz o nim wiedzieć
Autor: Kamila Jamrożek
Źródło zdjęcia głównego: Player